Sider

fredag 15. mars 2013

Enda en nydelig strikkebok



Det går tydeligvis i innkjøp av strikkebøker hos meg for tiden. Men når det dukker opp en skatt av en bok ja da må jeg bare ha den.

Denne boken av Helga Isager er kanskje mest en inspirasjonsbok for meg. Nydelige bilder, farger og flotte plagg. Men det er flere ting jeg kunne tenke meg å strikke her:


Disse pulsvantene minner meg også endel om pulsvantene jeg nylig la ut oppskrift på :)







fredag 8. mars 2013

Ny Arne og Carlos bok!


Jeg har kjøpt meg den nye boken fra Arne og Carlos. Det er en strikke og heklebok inspirert av den flotte hagen til disse to flinke designerne.


Jeg liker godt bøkene fra Arne og Carlos fordi oppskriftene er skrevet på en logiske måte og fordi bøkene er så inspirerende. Denne boken er stappfull av farger og restegarnsoppskrifter.  Her er noen av mine favoritter så langt:





Jeg har aldri før sett oppskrifter hvor man strikker små stykker i rillestrikk som brettes og syes sammen for eksempel til en blomst slik som det vises i boken. Interessant!



lørdag 2. mars 2013

Oppskrift på lange pulsvanter i Norsk Pelsull


Jeg har laget meg noen lange varme pulsvanter i Norsk Pelsull. Garnet er nytt fra Hillesvåg Ullvarefabrikk, luftig og har mange nydelige farger. Litt overraskende valgte jeg fargen burgunder, ettersom jeg vanligvis ikke liker rødt. Men, denne fargen er dyp rød med litt svart skjær i seg. Den er veldig fin - men gjengis desverre dårlig på bildene her.

Merk at bildene viser pulsvantene "begge veier". Jeg har laget hull til tommelen på siden med vrangborden, eller man kan snu dem og ha mønsteret helt ut og uten noen hull til tommelen. Stykket mellom tommelen og kanten med vrangborden er også ekstra langt, fordi jeg liker å ha mer av hånden inne i pulsvanten.


Oppskriften er egenprodusert og gjengis nedenfor. Før jeg laget disse pulsvantene, strikket jeg et par først i lys melert brun. Jeg oppdaget da at det er lurt å strikke pulsvantene litt stramme, fordi garnet i kombinasjon med dette hullmønsteret gir etter ved bruk og pulsvantene ble litt for løse - etter min smak. Pulsvantene kan derfor virke litt stramme i starten, men etter litt bruk sitter de perfekt :) Nå skal det også sies at jeg har tynne tynne hender og oppskriften er tilpasset til det - vurder derfor selv om du ønsker å felle etter vrangborden slik det står i oppskriften eller om du ønsker dem litt løsere og derfor ikke feller som anvist. En annen mulighet er jo selvfølgelig å strikke med litt større pinner.


Jeg har brukt strømpepinner 3,5 i oppskriften som er slik:


Pulsvantene har jeg gått med hver dag siden jeg laget dem for en stund tilbake. Veldig varme og gode å ha på :)

God helg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...